Saltar a continguts

CREU ROJA - LA NOGUERA

Navegació

Menú principal

Benvinguda al Voluntariat de Creu Roja

Formació Voluntaris

Creu Roja va realitzar aquest passat més de febrer 2015 un curs de 10hores per formar en les habilitats bàsiques als voluntaris i voluntàries que participen en algun dels projectes d’Intervenció social de l’entitat ja sigui gent gran, aliments o atenció a col•lectius vulnerables entre d’altres. 
 
El curs es va realitzar en dilluns i dimecres del 18 de febrer al 2 de març de  2015.  Un curs de 10 hores en el que van participar una vintena de voluntaris/àries de Creu Roja a la Noguera.  
En el curs es van treballar les habilitats bàsiques que es necessiten per formar part d’un equip de treball i per atendre a les persones. Els temes bàsics del temari han estat:
.- Conceptes bàsics al voltant de la intervenció social: necessitat i demanda, concepte de vulnerabilitat.
.- La figura del voluntari: funcions, límits i aspectes bàsics a tenir en compte en el rol de voluntari.
.- La comunicació: assertivitat, resolució de conflictes, etc. 
.- El treball en equip. Principis del treball en equip. Tècniques. 
Tant  les professores del curs;  Mercè Espunyes i Núria Poch com l’equip de voluntariat han valorat el curs como una experiència molt positiva i enriquidora que els ajudarà a fer millor la seva feina però destaquen, els ajudarà també en les seves relacions personals. 
El curs ha estat finançat pel Ministeri d’Assumptes Socials dins dels ajuts atorgats per l’IRPF i ha contat amb el suport de l’Ajuntament de Balaguer que ha cedit les instal•lacions a la Pallavacara per poder realitzar-lo.
 

 

Formació per a Voluntaris

Projectes Creu Roja Noguera

Novembre 2014

Presentació Avis Solidaris 2014-2015

La iniciativa, nascuda a la comarca, pretén activar i potenciar la presència   social   de   les   persones   que   viuen   en   residències geriàtriques i aconseguir finançament per la campanya de reis, “cap nen sense joguina”. En la iniciativa hi participen totes les residències de la comarca i la Creu Roja de la Noguera.

 
El projecte de l’entitat de la Noguera es basa en la venda en diversos mercats de la comarca de diferents objectes artesanals elaborats pels avis i àvies de les residències geriàtriques.
De setembre a novembre, els residents, que col•laboren voluntàriament en aquesta iniciativa, han treballat en els productes artesanals que seran venuts a partir del diumenge 23  de novembre als mercats de Artesa de Segre, Ponts, Os de Balaguer, Balaguer i Algerri. Els diners que s’obtinguin  es donaran a Creu Roja Joventut per finançar la campanya de reis. 
En la campanya 2013-2014, gràcies a aquesta recaptació,  es  van  atendre  186 infants d’arreu de la Comarcal. 
Avis Solidaris 2014